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October 6, 2016
ADDENDUM NO. 1

PROJECT: REI Services for the Construction of Sanitary & Storm Sewers, Water Mains and
Appurtenances in Ramble Road Area, Etc., Borough of Staten Island .

PIN: 8502016SEQ037P

THE ADDENDUM IS ISSUED FOR THE PURPOSE OF AMENDING THE REQUIREMENTS OF THE
REQUEST FOR PROPOSALS AND IS HEREBY MADE A PART OF SAID REQUEST FOR
PROPOSALS TO THE SAME EXTENT AS THOUGH IT WERE ORIGINALLY THEREIN.

QUESTIONS AND ANSWERS
¢ Responses to consultant questions are attached to this addendum.

Contact: Peter Cabrera
-Phone No.: (718) 391-1632

B§r signing in the space provided below, the Proposer acknowledges receipt of this Addendum.

THIS ADDENDUM MUST BE SIGNED BY THE PROPOSER FOR THE CONTRACT AND

ATTACHED TO THE TECHNICAL PROPOSAL. / _
o 74 P

Andrew Cammock
Director of Professional Contracts

Name of Proposer

By- " Title
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SE-803, REI Services for the Construction of Sanitary & Storm Sewers, Water Mains and Appurtenances in Ramble Road
Area, Etc., Borough of Staten Island
PIN: 8502016SE0037P
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Questions and Answers

Do | have to submit an insurance cert (active one), or a quote is sufficient at the bidding phase?

Should | meet the limits in section 7.03 for Prof Liability Insurance in the contract terms in the RFP or is
this for the Contractor’s prof Consultants/Subs?

Do | have to submit prof. liability insurance certs of my Subs (MBE Subs) with my proposal package.

Do | only need to provide a quote with the bid until | am awarded, then provide the cert and the
notarized cert by the broker?

Article 7 dictates that an ACORD Insurance Cert will be requested upon Award. However, | find this
statement on the last page of the proposal, where the insurance broker/agent signs and notarizes on
the accuracy of the “attached” insurance certificate. Please clarify whether or not | need to submit an
Insurance Cert/ACORD Cert with my proposal.

At this time, the proposer is not required to submit a certificate of insurance with their proposal. Any
insurance information will be requested by the Department of Design and Construction from the
vendor that is selected for the contract award.

Will the DDC accept a combined SF330 for JV Members?

Yes, the prime JV team members can submit a combined SF330. Please be advised that even though
the sub consultants are required to be referenced on Part | of the SF330, they will still need their
separate and complete SF330s in the proposal.

Please clarify which forms are necessary for the sub consultants to submit.

Sub consultants are required to submit a complete SF330 in the proposal.

Is a firm permitted to submit as a prime and be a sub consultant on the other teams?

Yes, a firm is permitted to submit a proposal as a prime and be a sub consultant on the other teams.
Is the SF330 Form (Part I) for Key Personnel only or for all proposed team members?

The SF330 Form (Part 1) is for the entire proposed team.

Do | have to submit Attachment 6 (VENDEX Compliance) with my proposal or is it upon selection only?

Attachment 6 will only be required from the firm that is selected for the contract award.



